Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Wednesday, 28 November 2012

Life & Food : MAHA 2012 & Arabian Kitchen.


Assalamualaikum kawan-kawan.. Wahh~ Minggu yang banyak activity tak sempat nak update blog.. Huhu..
Banyak tempat makan nak review ni.. Cewahh.. Banyakla sangat padahal satu je pun..
Ngeee~ But before that, nak story sikit pasal MAHA 2012.. Sebabkan 2 adik berada di UPM so decide nak pickup diorang baru gerak ke MAHA. Actually nak celebrate birthday my dear sis jugak.
Memang dah lepas but dah menjadi rutin tahunan every family member punye birthday memang akan dicelebrate. Sangat bersyukur Allah kurniakan keluarga bahagia. Alhamdulillah~

Banyak jugak benda menarik kat MAHA ni.
Macam-macam ada. Orang yang datang pon memang ramai. Susah sangat nak cari parking. Kalau datang sini memang banyak input info pasal pertanian, penternakan, keusahawanan, produk-produk industri samada besar atau kecil & macam-macam lagilah.. Terdapat juga pameran pertandingan-pertandingan seperti produk pertanian terbaik, hiasan bunga, kraftangan & .. Memang sangat cantik dan kreatif boleh menjadi sumber inspirasi kepada kita. MAHA ni tiap-tiap tahun ada so memang wajib pergi! But if korunk nak pegi memang kene spend time almost a day kalo nak habiskan tour MAHA area. Kat sini disediakan bus shuttle & trem secara PERCUMA if nak pegi satu tempat ke satu tempat yang lain. Kawasan memang luas dan jauh-jauh so memang ponat den berjalan. Check out da photos guys~



Chocolate Cheese Cake
Setelah penat berjalan, esoknya ayah ajak pegi makan nasi arab dekat Arabian Kitchen, Seksyen 20, Shah Alam. Pada mulanya sesat jugak nak cari tempat sampai at last decide ntok refer mr.google map baru jumpa. Kedai yang not tat big but when you inside, you can feel tat you are in the arabian environment. The deco was quite NICE and wat a clean restaurant. Ade tingkat atas but at tat tyme it was close. Huhu tak dapat nak tengok kan~ Makanan kat sini suma makanan arab, dah nama pon arabian kitchen. Ade 4 jenis nasi arab but Murni lupe plak nak catit wat type of nasi. Murni order Nasi Bukhara Kambing. Ayah orderkan chicken kebab. Kuantiti nasinya memang banyak macam bulih makan untuk 2 org tau tapi bg Murni yang kecik comel ni kan memang susah nak abes. Semput OK! Bab rasa plak not bad, sedap bagi Murni but ayah cakap Arab Cafe kat TTDI Jaya tu lagi sodap nasinya.. Ok, memang Murni tau bedal jer. Price plak agak reasonable memang worth it! Sekali sekala nak makan mahal-mahal sikit why not kan. Asyik habeskan duit kat shopping jer.. Hehe~ Seriously rasa macam cakap ngan mirror-mirror on da wall. Cewah!! Macam banyak plak bebelan kali ni. Why not korunk pegi rase je sendiri kan.. Hmmmm~ Teringat-ingat sampai skunk kot. OK! Lapar balik!