Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Friday, 11 May 2012

Life : Srikandi Udara..

Assalamualaikum artis2 blogger.. Hehe~
Eh, nampak gempak kn bunyi title kt atas ni..

PILOT??
Srikandi udara adalah merujuk kpada pilot perempuan. Wow! Murni mmg sgt truja dgan topic pagi di TV Al-Hijrah ni..
Bunyi nmpk gempak bkn.. Perempuan kot.. Pekerjaan yg didominasi oleh kaum adam ternyata ladies pon mampu buat.
Siap btudung litup lagi tu. Murni do admire them. Sungguhpn ade impian mahu menjadi pilot, tp Murni terpaksa lupakan je hasrat itu sbbkn xcukup tggi.. Ngee~
Mmg xdpt dinafikan pekerjaan ini sgt2 mencabar. Perlukan keberanian dan jiwa yg cekal. Bwak kapal ni pon kene ade bakat tau. Bkn senang nk dpt. Bermcm2 test yg perlu dilalui. Ramai juga rakan seangkatan Murni yg cuba unt apply job ni tp xde yg berjaye. Kerja sbgai pilot ni mmg suma org pandang. Skali lalu dpan org dgn pakaian segak suma org pandang plus dlm ati berbisik;wow!! Segaknye pilot ni~ hehe!

ENGINEER???

TETAPI.. bakal2 AIRCRAFT ENGINEER mcm Murni ni mmg sgt jeles dengan kerjaya pilot sbb org ramai hanya mengenali mereka sahaja.. Bila Murni ckap keje MAS, mesti diorg xpect Murni ni pilot ke?? Ade jugak yg ckap Murni ni stewardess ke?? Haha!! Jauh tuuu.. Dlm ati bangga muke cam Murni ni bley ke jd stewardess?? Dari situ Murni tau yg hanya pilot and stewardess je yg famous di kalangan org ramai.. Mereka xkenal kami engineer dan anak2 buah kami ni laa yg bertungkus lumus membaiki kapal terbang untuk bagi passenger sampai ke destinasi pilihan.. Kenapa kami xfamous seperti mereka? Sbb kami keje underground je, kami bermain dgan minyak n grease, kami xsegak spti mereka2.. Huhu~ Keje ni pon sgt2 mcabar tau! Nyawa pilot n passenger terletak di tgn kami2 ini. Kalo kami xsign, xbley terbang kapal itu.. Haa.. Penting jgk kn?? Jgn tanya knapa Murni pilih bidang ini.. Ternyata sampai esok pon blom tentu habes..