Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Thursday, 10 May 2012

Talks : Cemburu tanda sayang..

Haa.. Bertemu kita kembali wahai artis2 blogger.. Cewaahh!! Ari ni Murni nk bg pendapat cket pasal 'CEMBURU'..
Asal ek tetibe nk cite psal cemburu?? Sbb dlm perjln nk g kje td SuriaFM bincangkn pasal topic ni..
Hmmm.. Perempuan or lelaki yg kuat cemburu ek?? Murni sendiri xnak bg spekulasi melulu.. Tp nk bgtau, Murni mmg kuat cemburu.. Ngee.. Syhhhh~ jgn gtau sape2 tau! Actually cemburu ni ade byk type..
1. Cemburu dgan kejayaan..
"eh,cube ko tgk dia tu, blja xde paras mane pown, tp kje gempak siot.. Mesti bapak kaye or cable besar!"
Ni dialog basi yg slalu kite dgar kn?? Xsalah kita cemburu ngan kjayaan dia tp jgnlaa sampai drag ke mengumpat..
Xdpt ape pown, dosa mngumpat adelaa.. Ape kate cemburu tu kita jadikan titik tolak untuk terus lebih maju kehadapan..
2. Cemburu dgan kecantikan..
Eh,Murni tergolong dlm golongan ini.. Hehe~ wahhh.. Murni suke skodeng pmpn lawa.. Bkn lelaki je tau.. Murni ni stalker berjaya! Cewahh.. Part tyme stalker ok! Sgt jeles tgk org lawa.. Uuu! Suke tgk style mereka,gaya mereka,sumalahh! Tp Murni xpenah sesekali merungut;"Kenapalaa Murni xlawa mcm mereka??..".. Murni sgt2 bsyukur dikurniakan physical yg sempurna jika nk dibandingkn pada yg kurg upaya.. Allah kurniakan Murni kecantikan dari segi yg berlainan.. Sgt indah dan sempurna ciptaanNya.. Alhamdulillah~ Tapi ade jgk insan golongan ini yg bertindak drastik sampai nk simbah acid ke pemilik muka cantik ini.. Dunia semakin pelik.. Hmm.. De jgk yg sggup mengubah ciptaan Illahi dgan melakukan pembedahan plastic.. Sggup membahayakn diri sendiri.. Huhu!! Pls take care of urself yerr!
3. Cemburu dgan kekasih hati
Ni paling hot n roll uu! Nyummm.. Eh! Out of topic plak.. Murni one of them! Ngee.. Seriously, ble dh syg pada seseorg perasaan cemburu itu bagai membuak2.. Dia ckp ngan kawan perempuan pon rase cm dihiris2 ati ni.. Then letak limau purut skali.. Huhu.. Pedih bkn?! Ati perempuan ini sgt sensitif sehingga diumpamakan rambut belah tujuh lagi halus perasaan seorg prempuan.. So for u guys, plss laa jaga ati kami2 yg halus ini,mudah tersentuh,lembut,sensitive ini.. Allah kurniakan suma sifat2 ini kerana kami bakal ibu kpada anak2 anda nnt.. Kami penjaga suami berkaliber,pembela suami dan anak2,kawan dan isteri kpda seorg lelaki,pemberi semangat dan penyejuk hati.. Sungguh pun kami lemah tapi jiwa kami kental dan tabah.. Wahhh!! Tp kaum hawa juga perlu mngawal rase cemburu ini.. Jgn sesekali cemburu buta.. Lagi2 pada suami.. Mereka dh setuju menikahi kita tats mean mereka sedia untuk sehidup semati.. Perasaan cemburu ini bisa menjarakkn hubungan so bhati2 yaa!! Plss selidik dulu dan jgn pernah serkap jarang.. Kesian si kaum Adam.. Penat tau melayan karenah kita yg mcm2 ni! Hehe~

NOTE: so korg golongan yg mane yerrr?? Hehe.. Kalo Murni, sumaaa!!