Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Sunday, 20 May 2012

Tips : Saya jaga kecantikan!!

Activity Murni kala boring terlampau adalah pegi spa.. Hihi~ Murni ni tergolong dlam insan2 yg sgt2 peka terhadap kecantikan dan kesihatan diri ini tau.. Lagi2 kalau dah kawin insyaallah nanti kan~ bukan skrg ok! Murni still lagi single BUT not yet available sbb Murni nak dulukan kerjaya dan keluarga dahulu.. Bkn sbb Murni xbminat pada kaum adam or fobia cinta (maybe adelah sikit2.. Hehe..).. Bab cintan cintun ni Murni put a side kejap.. Mmg umur dh meningkat tapi entahlaa.. Tggu jela si pemilik cinta selepas Allah dan rasul ni dtg merisik cik Murni yg pemalu lagi sopan ini.. Wah2 puji diri sendiri plak! Rase cute kejap.. Ngee~

Berbalik pada cerita kita tadi, Murni ni sungguhpun belum bkahwin, Murni amat menitik beratkan hal kecantikan dan kesihatan Murni.. Start dari usia muda ni laa tyme terbaek untuk mjaga beauty and health ye kawan2.. Bukannye ape; mmgla skrg ni kita masih vogue gitu tapi vogue tu akan susut mengikut peredaran zaman.. So, better jaga dari skrg sbb ble dh kawin nnt, sudah mjadi tabiat jaga beauty n health ni.. Jgnlaa dh susut vogue itu bru kite nk jaga kn.
Murni mngamalkan mkn supplement for kecantikan kulit dan kecergasan badan sbb Murni bkerja dlm situasi yg kotor.. Murni kerap basuh muka.. So Murni spare kn pencuci muka dan krim2 muka untuk bawa skali ke tempat keja.. Bkn senang nk jaga diri ini, sbb tu kene start awal dan skrg ia dh xsusah lg kerana dh mjadi kebiasaan..
Tips untuk keserian kulit wajah adalah sentiasa amik wuduk.. Kalo tyme wuduk tu, niatkan dalam hati ye untuk menambah keserian wajah untuk tatapan si suami kalo yg dh bkahwin laa kn.. Yg belum, jgn nk gediks2.. Just niat hanya kerana Allah Taala..
Sbb Murni jaga kcantikan adalah takot suami lari.. Hehe~ Betul.. Kalo xnk laki lari so jagalah diri dari skunk.. Bkn cantik sblm kawin je tapi lepas kawin pon knela kekalkn.. Barulah sejuk ati suami tgk isteri cantik lepas penat blik keje.. Haha! Obvious giler kot yg Murni ni xsabar nak kawin.. *blushing!!

Ok skunk nak cerita activity Murni ari ni.. Murni g spa somewhere near my house je.. Murni amik package traditional massage, lulur and facial.. Harga RM 170.. Tapi hari ni buat massage je sbb malas duduk spa lama sgt.. Byk bnda nk buat kt rumah.. Tgklaa spa yg Murni pegi ni.. Urut die mmg best.. Byk tmpt Murni pegi, tp ni yg paling best.. Bleyh blja teknik2 urutan die sbb actually Murni ni dulu part tyme beautician.. Hehe.. Syhhhhhhh!! Rahsia ok! Nama spa ni SR HAIR AND BEAUTY SPA.. Facebook Spa Cubelahh tgkk.. Byk cawangan dia.. Gambar2 ni Murni curi kat fb diorg.. Hehehe~