Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Tuesday, 12 February 2013

My engagement | He booked me on CNY!!

Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Illahi akhirnya Murni selamat menjadi tunangan orang.. Dulu anda bergelar hencek boyfren but now you are my fiance dear.. Introducing my fiance En.Fadzli Sulaiman..
Actually guys, kami cuma ambil masa tak sampai 5 months untuk decide pertunangan ni.. Keputusan yang drastik immediate decision especially from me ni kadang-kadang terasa bagai menyusahkan si dia. But he himself do happy & do accept me seadanya.. Mula-mula perkenalan memang sangat ragu-ragu tapi alhamdulillah Allah gerakkan hati Allah dekatkan hati ini pada dia.. Mengharapkan ikatan pertunangan ini sampai ke tarikh pernikahan.. Semoga Allah memelihara hubungan kita sampai ke syurga.. Amin~

Preparation|
Seriously memang setengah mati jugak ke sana sini cari barang tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar plus sokongan dari insan tersayang kann tak jemu follow gf kesayangan dia ni ke mana saja baik shopping, pilihkan matchingkan colour yang sesuai, tenangkan & hilangkan feeling penat dan tension cari barang.. Alhamdulillah terima kasih Allah kerna mengurniakan insan seperti dia In Shaa Allah pendamping hidup baik di dunia & akhirat..

Engagement day| 10 Feb 2013
My engagement berlaku pada malam hari.. Murni berbaju peplum dusty pink dan of course sentuhan makeup sendiri.. Memilih tema hantaran pink purple 7 dulang berbalas 5 dulang dari pihak lelaki bertema light gold.. Hantaran di deco sendiri from my side and his side di deco oleh mak & mak ucu.. Seyes terpegun ngan hantaran pihak lelaki yg begitu creative kalo nak dibanding dengan pihak perempuan. Hehe~

Hantaran| Lelaki
Sireh + Wajik
Wallet + Belt
Baju tshirt berkolar
Sejadah
Coklat
Buah
Cake tunang

Hantaran| Perempuan
Kain pasang
Al-Quran
Cincin tunang
Jelly
Sireh junjung

Cincin bersama duit tanda sebanyak RM123.45 tu menandakan pihak lelaki setuju untuk memberi hantaran sebanyak RM.... Teka sendiri laaa yerk! Kain pasang mak pilih seriously sangat cantik.. Suka sangat!!! Plus al-Quran terjemahan tu In Shaa Allah menjadi panduan dan petunjuk selepas terdirinya masjid cinta kami..
Oklaa korunk.. Murni sediakan santapan mata dengan sedikit gambar-gambar time majlis berlangsung. Will update the rest soon~ Check it out!!
Special wish for you sayang, I'll love you till Jannah.. Thank you for everything.. Semoga Allah menjaga & memberkati hubungan kita.. Amin~