Tukang Skodeng!!

Click HERE to see promo!

Sunday, 16 December 2012

Airsoft Malaysia (Game Extreme)

Assalamualaikum warga laman banyak sawang!! Heee~
Guys, adakah anda pernah dengar pasal game Airsoft?? Ok, pada sesapa yang tak pernah dengar tu Murni sarankan korang baca entry ni sampai habis ok! Hihi.. Nak dijadikan ceritalaa kan Murni tak de laa familiar sangat dengan game ni BUT since dah rapat dengan insan yang telah berkecimpung dalam game yang sangat amazing ni so mulalaa rasa game ni memang patut diketengahkan pada anda-anda kat luar sana..

Korang mesti pernah dengar game PAINTBALL ryte?? Dis game is something like tat but it is more real and owsem wokeh! Heeee~ Kalo Murni, Murni anggap game ni macam main Counter Strike in reality world. Cewahhhh! Seriously korang game ni much more interesting than PAINTBALL (bukan nak cakap Paintball tak best, sorry pada yang terasa tapi inilah fakta bukan aota). Jom kita buat perbandingan..


PAINTBALL
  • terfamous dikalangan penggemar aktiviti sukan lasak sukakan peperangan & cabaran.
  • memerlukan bukan saja keberanian, malah juga kepantasan, kepekaan, kecekalan, daya tahan diri yang kuat serta kekuatan mental dan fizikal untuk berdepan situasi seakan bertempur di medan perang.
  • sagu hati utama permainan itu iaitu parut lebam akibat dibedil oleh peluru bebola, tambahan pula jika ia mengenai anggota badan yang terdedah. Heeeee!!!~
  • kawasan game rekaan manusia semata-mata erti kata lain tidak real.


AIRSOFT
  • Famous di negara matahari terbit, Jepun bukanlah sukan baru, malah sudah dimainkan di kebanyakan negara termasuk Malaysia sebelum ‘paintball’, namun atas beberapa sebab, ia tidak terlalu dihebahkan dan dimainkan secara tersembunyi.
  • KETEPATAN menembak asas game ni.
  • 100% situasi real peperangan, weapon yang seakan sama dengan tentera plus kawasan game jugak mirip keadaan real activity peperangan. Fuiyoooo!!! Eh, Murni plak yang excited lebih..
Ok, cukuplaa perbandingan ngan paintball.. Nak letak point lebih nanti ckap Murni buyers plak. Ramai paintballers serang blog Murni plak kang so Murni sambung sini lah yerr. 
Game Airsoft ni yang jadi menariknya pada pandangan Murni, alat kelengkapan suma complete even for your own protection equipment macam  pakaian, kasut, pelindung mata, topi keselamatan, jaket, alat perhubungan semua ada dijual. 100% sama macam apa yang dipakai oleh pihak tentera. So if korang main nanti, mesti ade orang ingat ade operasi latihan tentera kat kawasan tu. Mesti ade yang teruja tengok tentera buat latihan kann.. kannn... kannn??? Untung-untung ade yang mintak sign. Hehe.. Over untuk kedua kalinya! Opss~

Okaylaa, macam dah panjang sangat je entry ni. Cerr korang tengok gambar-gambar pepara Airsofter kat bawah ni pulak.. Murni dah cakap game ni interesting~ Cerr scroll wokeh!!



Airsofter


Style bukan??


Gegurl pown join!!


Posing macam real je~


Ganaszzz but menarik kann..


Best kan??
NOTA KAKI : If korang berminat, bolehlaa contact hencek panda kesayangan Murni ni.. 
                                Fadzli Sulaiman  
Die bulih guide korang~ Chill!! Enjoyy!!